Arbejdsprincipper forskellige motorer til skinne elektriske overførselsvogne.

1. Typer af skinne elektriske overførselsvognsmotorer

Elektriske skinnevogne er en type udstyr, der bruges til materialehåndtering og transport. Deres motortyper er hovedsageligt opdelt i to kategorier: DC-motorer og AC-motorer. DC-motorer er enkle og nemme at styre og er meget udbredte i elektriske overføringsvogne til skinner; Vekselstrømsmotorer har fordele i energiforbrug og belastningskapacitet og er blevet mere og mere udbredt i de senere år.

百分百4

2. Arbejdsprincip for DC-motorer

DC elektriske køretøjsmotorer er en type udstyr, der omdanner elektrisk energi til mekanisk energi. Når jævnstrøm passerer gennem ankerviklingen, roterer ankerviklingen under påvirkning af magnetfeltet, og ledningerne i ankerviklingen vil inducere et induceret potentiale i magnetfeltet, hvilket får retningen af ​​ankerviklingsstrømmen til at ændre sig, resulterer i et roterende magnetfelt i armaturet. På den ene side driver det roterende magnetfelt ankeret til at rotere, og på den anden side interagerer det med det permanente magnetfelt for at sætte motoren i stand til at fungere normalt.

Der er to styringsmetoder for DC-motorer: jævnspændingsstyring og PWM-styring. Direkte spændingsstyring er ineffektiv og er velegnet til scenarier, hvor hastigheden ikke ændrer sig meget; PWM-styring kan opnå en balance mellem høj effektivitet og stor belastningskapacitet. Derfor drives skinnemotorer til elektriske transportvogne normalt af PWM-kontrol for at sikre en balance mellem ydeevne og effektivitet.

百分百2

3. Arbejdsprincip for AC-motor

AC motor er en enhed drevet af vekselstrøm. Ifølge karakteristikaene for trefaset vekselstrøm vil den centrale roterende del (dvs. rotor) af AC-motoren blive roteret af uafhængige elektriske kræfter. Når udgangseffekten forsøger at trække rotoren, vil den generere rotorstrøm i statorviklingen, hvilket gør, at motorfasen producerer en vis faseforskel, og derved genererer større drejningsmoment og får den elektriske skinneoverførselsvogn til at køre.

AC-motorer kan styres af vektorstyring og induktionsstyring. Vektorstyring kan opnå flere udgangsmomenter og forbedre motorens acceleration og belastningskapacitet; induktionskontrol er velegnet til lavhastighedsscenarier, men har også egenskaberne af lav støj. I elektriske overførselsvogne til jernbaner, på grund af behovet for høj belastning, høj energieffektivitet, lav støj og andre egenskaber, bruges vektorstyring ofte til at opnå effektiv og pålidelig drift.


Indlægstid: 30. maj 2024

  • Tidligere:
  • Næste:

  • Skriv din besked her og send den til os